• Τι είναι το Zumba® Fitness

  Posted on Φεβρουαρίου 20, 2013 by Zumbathontisagapis in Zumba ® Fitness.

  zumba-logoΤο Zumba Fitness® είναι το μόνο πρόγραμμα χορού-γυμναστικής εμπνευσμένο από Latin χορούς το οποίο ενσωματώνει δημοφιλή Διεθνή Μουσική, από βραβευμένους με Grammy μουσικούς παραγωγούς, και ευφάνταστα βήματα για να δημιουργηθεί ένα «πάρτι-γυμναστικής» το οποίο είναι σχεδόν εθιστικό!

  Από τη δημιουργία του το 2001, το πρόγραμμα ZUMBA έχει αναπτυχθεί παγκοσμίως ως το μεγαλύτερο, πιο επιτυχημένο, πρόγραμμα χορού-γυμναστικής με πάνω από 12 εκατομμύρια συμμετέχοντες κάθε ηλικίας ή σωματικής κατάστασης, σε πάνω από 110.000 σημεία και σε περισσότερες από 125 χώρες.

  Η Ιστορία του

  Συνήθως, οι μεγάλες ιδέες γεννιούνται κατά λάθος! Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την επιτυχία του προγράμματος ZUMBA,ούτε ο ίδιος ο Alberto «Beto» Perez, ο δημιουργός του.

  Το πρώτο «FITNESS-PARTY»

  Ως εκπαιδευτής προγραμμάτων γυμναστικής στη γενέτειρα του Cali, στην Κολομβία, o Beto άλλαξε πορεία ζωής μια «τυχερή» ημέρα στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν πήγε να διδάξει το πρόγραμμα Αεροβικής γυμναστικής του και ξέχασε την καθιερωμένη του μουσική. Αυτοσχεδίασε, λοιπόν, χρησιμοποιώντας τη δική του μουσική από κασέτες που είχε μαζί του (τραγούδια salsa και merengue, με τα οποία είχε μεγαλώσει). Αυθόρμητα δημιούργησε ένα νέο είδος χορού-γυμναστικής, ένα είδος που επικεντρωνόταν στο πώς σε παρασέρνει η μουσική (αντί να μετράς χρόνους πάνω στη μουσική). Η ενέργεια ξεσήκωσε τον χώρο, οι μαθητές δεν μπορούσαν να σταματήσουν να χαμογελούν. Απλά το αγάπησαν! Εκείνη τη μέρα ένα νέο επαναστατικό είδος γυμναστικής γεννήθηκε -  το ZUMBA Fitness-Party.

  Από ένα «Τυχαίο Περιστατικό»  σε παγκόσμιο Φαινόμενο.

  Από το 2001 μέχρι και σήμερα, το πρόγραμμα ZUMBA διδάσκεται σε γυμναστήρια και αίθουσες χορού, σε εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Καθώς το πρόγραμμα συνεχίζει να εξελίσσεται – από τα πρώτα του βήματα, σε παγκόσμιο φαινόμενο και σε τρόπο ζωής – η ανάπτυξη του ενίσχυσε τη δέσμευση μας να παρέχουμε προσβάσιμη εκγύμναση, χωρίς καταπόνηση, χωρίς θυσίες, μόνο με τη χαρά και τη διασκέδαση του πάρτι.

  Έτσι είτε πρόκειται για ένα ελιξίριο μακροζωίας ή ένα είδος χορού-γυμναστικής, ένα «τυχαίο περιστατικό» μπορεί να σας παρακινήσει σε νέα κατεύθυνση και να αλλάξει τον τρόπο ζωή σας για πάντα. Αυτό έγινε σε εμάς και τώρα ανυπομονούμε να μοιραστούμε το πρόγραμμα ZUMBA μαζί σας.

  ZUMBA® προγράμματα

  Το πρόγραμμα ZUMBA για την ώρα διαθέτει έξι τύπους προγραμμάτων εξάσκησης Zumba:

  Zumba® Fitness – Οι συμμετέχοντες με το που ξεκινούν ένα μάθημα ZUMBA αμέσως γίνονται φανατικοί. Τα μαθήματα Zumba περιέχουν εξωτικούς ρυθμούς προσαρμοσμένους σε έντονους LATIN και διεθνείς χορούς.

  Zumba Gold® – Το Zumba Gold στοχεύει το πιο μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, την Τρίτη ηλικία. Ακολουθώντας τα συστατικά του προγράμματος Zumba  τα προσαρμόζει για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μεγαλύτερων σε ηλικία οπαδών μας όπως επίσης και αυτών που μόλις τώρα ξεκινούν το ταξίδι τους στο χώρο της γυμναστική.

  Zumba® Toning – Αν μιλάμε για σωματική διάπλαση το Zumba Toning σηκώνει ψηλά τον πήχη (ή καλύτερα τα Toning Sticks). Συνδυάζει στοχευμένες ασκήσεις γράμμωσης και υψηλής έντασης καρδιο-αναπνευστικής εξάσκησης με βήματα ZUMBA για να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης με κάψιμο πολλών θερμίδων. Οι μαθητές μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν ελαφριά βάρη, Toning sticks σε στιλ maracas, τα οποία ενισχύουν τον ρυθμό και δυναμώνουν όλες τις περιοχές του σώματος συμπεριλαμβανομένου, χεριών, κοιλιακών, γοφών και ποδιών.

  Και ακόμα

  • Aqua Zumba® (Zumba fitness μέσα στην πισίνα)
  • Zumbatomic®  (Zumba για παιδιά)
  • Zumba® in the Circuit (Έντονο 30’ πρόγραμμα)
  • Zumba® Gold-Toning  (Ζumba Toning για μεγαλύτερες ηλικίες)
  • Zumba Sentao™ (νέο πρόγραμμα με χρήση καρέκλας)
Comments are closed.